Jump to content

Welcome to the brand new 205GTIDrivers.com website! We hope you'll enjoy it! Read the full notice here.

  • Welcome to 205GTIDrivers.com!

    Hello dear visitor! Feel free to browse but we invite you to register completely free of charge in order to enjoy the full functionality of the website.

Sign in to follow this  
fedenl

205 CTI wobbling start

Recommended Posts

fedenl

Hello everyone, i have a problem with my 205 CTI (Xu5ja 1.6 originally) with 1.9 GTI 8v ITBS engine. It has a 405 Mi16 flywheel and 205 Diesel axles.

 

It starts wobbling when a put on gear and start moving releasing the clutch slowly. I have to accelerate the car to not getting this effect.

 

I made a video to show you guys the problem, does anybody knows by watching it what could it be?

 

Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
jackherer

Worn out engine mounts? Lower one most likely.

 

The video is mirrored which is very confusing :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
fedenl

Haha sorry, its the long axle side.

 

Could it be the lower engine mounting?

 

Does anybody had this problem?

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
jackherer
13 minutes ago, fedenl said:

Could it be the lower engine mounting?

 

Does anybody had this problem?

Thanks!!

Yes 100% it could be the lower mounting.

 

I have seen it cause that symptom more than once, just not from that angle...!

 

The gearstick will flap about inside the car too.

 

If it gets too bad the oil filter can even hit the radiator.

Share this post


Link to post
Share on other sites
fedenl

Thanks Jack, I'll give it a try and tell you if it worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×