Jump to content

Welcome to the brand new 205GTIDrivers.com website! We hope you'll enjoy it! Read the full notice here.

  • Welcome to 205GTIDrivers.com!

    Hello dear visitor! Feel free to browse but we invite you to register completely free of charge in order to enjoy the full functionality of the website.

Sign in to follow this  
Wallby

Mi16 No Spark Omex

Recommended Posts

Wallby

So my 205 track car with a mi16 fitted has been off the road for the last few months having new exhaust valves. I finally put it all back together and now it won't start! 

 

It's fitted with twin carbs, so it definately has fuel. Ignition is controlled by an early omex Ignition only ecu. 

 

I've tried checking for a spark by putting a tester in line with the King lead with no luck, so that must mean the issue is this side of the rotor arm, dizzy cap and leads. With ignition on, there is 12 volts on 1 of the wires going to the coil. I've tried another coil which made no difference. 

 

Can anyone suggest anything else I can check? Should the other wire on the coil see any voltage while cranking? I may get another coil or get the ecu checked over next. 

 

I've had the laptop connected up earlier today and all the sensors seem OK. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
welshpug

do you get a crank signal on the ecu?

 

if its like dta you can test each output to see if they work using the software

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wallby

Yeah crank signal is OK, I take it that's where it gets rpm from? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×