Jump to content

Welcome to the brand new 205GTIDrivers.com website! We hope you'll enjoy it! Read the full notice here.

Sign in to follow this  
blandy

Omex Help

Recommended Posts

blandy

Come to fire the car up this morning as booked a Trackday next weekend so thought better check it over and nothing will run. Car doesn't seem to fire the injectors - have spark and everything else but no fuel form the injectors - can visibly look down the throttle bodies

Share this post


Link to post
Share on other sites
blandy

From the omex I have brown wire and white wire when cranking I have 12v from both so 12v to each pin of the injectors

Share this post


Link to post
Share on other sites
welshpug

if you have spark but no injection and you do have 12v at the injector I'd bell the wire back to the ecu, sounds like a broken injector trigger wire.

 

on the ecu side of the injector wiring the voltage should switch from positive to negative as the ecu pulls them to earth if you are checking with a power probe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
blandy

Yes have 12v at the injectors and also 12v at both wires from the ecu. I'm not entirely sure god these work as when cranking I have 12v at both wires on each injector.

 

My understanding was the omex switches earths so expected to see 12v to one pin and then earth to the other on the injector

Share this post


Link to post
Share on other sites
welshpug

you wont see an earth with a multimeter as they dont react fast enough, the 12v+ you are seeing is travelling through the injector, you need to test with a power probe with the injectors unplugged or a noid light

is it running off two or one injector driver?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×